Morten Krogvold er en norsk fotograf som ble født 3. mai i 1950. Han er best kjent som portrettør og har deltatt på en rekke kollektivutstillinger i innlandet og utlandet med sin portrettkunst. Krogvold har hatt mange separatutstillinger. I 1979 ble han som den andre fotograf i Norge antatt på Høstutstillingen, hvor han også var representert med bilder i 1980, 1981 og 1983. Han mottok Statens reise, – og studiestipend i 1979 og 3-årig arbeidsstipend for kunstnere i 1980. I 1989 fikk han Fotografiprisen, som for første gang ble utdelt i forbindelse med fotografiets 150 årsjubileum. Han vant også Oslo Kulturprisen i 1996.

Ti år siden første kurs

Det er over ti år siden Morten Krogvold holdt sitt første kurs i fotografi i Vågå kommune. Den gangen var planen å holde fire kurs i året, men i januar 2005 ble kurs nr. 100 holdt. Over 3 000 mennesker har til nå deltatt på disse arrangementene. Krogvold har fått ordet på seg for sin fantastiske entusiasme og sin gode evne til å formidle kunnskap om fotografering. Krogvold har også holdt internasjonale fotografikurs i England, USA, Italia, Kina, Sør-Afrika, Irland, Hellas, Portugal, Tsjekkia og flere nordiske land. I år 2004 fikk han tildelt Vågå sin kulturpris, og året etter ble han utnevnt til ridder av St. Olavs orden på en kulturkveld.

Krogvold sin workshop består av tre trinn: hvert trinn er selvstendige kurs, og trinn to og tre er kun et tilbud til deltagere som ønsker å fortsette sin utvikling. Kursene er beregnet til alle som er interesserte i å utvikle seg som fotograf, enten du er amatør eller profesjonell. Den første workshopen startet i 1989, og har utviklet sterke røtter siden den gangen.

Midt i hjertet av tre nasjonalparker

Vågå kommune ligger midt i hjertet av de tre nasjonalparkene Jotunheimen, Rondane og Dovrefjell. Naturen er fantastisk og Ottadalen er kjent for sin matkultur og gamle, vakre hus. Menneskene er imøtekommende og hyggelig og har i alle år stilt opp som modeller. Workshopen er en kreativ opplevelse og det er først og fremst det skapende fotografiet som står i fokus, men de som ønsker kan også få teknisk hjelp. Et av målene er at du skal bruke din egen livshistorie og erfaring til å skape vakre og engasjerende bilder.

Workshopen holder et høyt tempo med undervisning og fotografering fra tidlig morgen til sent på kvelden. De fleste aspekter innen fotografi blir gjennomgått, men like viktig er vektleggingen på musikk, kunsthistorie, litteratur og filosofi. Vågå Hotell har et av landets beste mørkerom og det er opp til hver enkelt om man vil arbeide med digital eller analog fotografi. Du må ta med eget kamera og laptop.

Hotellet har også innredet et studio med lysutstyr for dem som ønsker å benytte seg av det. Det anbefales at deltagerne tar med seg fotografier som skal vurderes, men det er kun et tilbud for de som ønsker tilbakemeldinger før kurset starter. Det eneste som kreves er konsentrasjon, arbeidsglød og godt humør.

Privacy Policy