Vågå er en gammel slektsgård med utsikt utover Vågåvatnet. Gården har drevet med pensjonatvirksomhet siden første halvdel av forrige århundre. Du kan leie vakre og nostalgiske overnattingsrom i et ombygd tørkehus for korn. Gårdsfruen, Mette Ragnhild Helle, tar imot gjester med et stort smil og en eller to gode historier på lur. I tillegg til å by på naturskjønne opplevelser i Oppland, får man i tillegg full servering på den gode gamle måten. Den unike tømmergården byr på gode minner og spennende aktiviteter for både store og små, venner og familie året rundt.

Oppland fylkeskommune

Gårdshotellet ligger i Vågå i Oppland fylkeskommune. For å komme deg dit med bil kjører du «Solsidevegen» som tar av ca. 50 meter nord for Shell stasjon i Vågå sentrum. Kjør videre i 3 km, deretter tar du av til høyre og inn på en merket gårdsvei. Langs veien har du god utsikt utover Vågåvatnet. Vågåvatnet er en innsjø og er en av de 200 største innsjøene i Norge. Innsjøen renner gjennom to kommuner og har et areal på 14,05 km. Det finnes flere stoppesteder slik at du kan parkere bilen, strekke på beina og nyte et stykke norsk natur på sitt skjønneste.

Norsk kulturarv

Vågå Gardshotell står opplistet på Norsk Kulturarv. Stiftelsen Norsk Kulturarv, (SNK) ble opprettet i 1993 av Oppland fylkeskommune. Deres visjon er «vern gjennom bruk». Stiftelsen ønsker å opprettholde den norske kulturarven ved å bidra til verdiskapning, og ved å spre informasjon og kunnskap om kulturminner. Norge er et land med en innholdsrik historie og mangfoldige tradisjoner som er unike i verdenssammenhengen. Aktivt bruk er et premiss for å beholde en levende og mangfoldig kulturarv. Dette bidrar Vågå Gardshotell til gjennom deres virksomhet. Gardshotellet er bygget opp av laftet tømmer. Bygningene har gress på taket, og alt er nøye innredet med en naturlig, lun og sjarmerende stil.

Røtter tilbake til vikingtiden

Vågå Gardshotell har røtter tilbake til vikingtiden og er fredet. En gravhaug vitner om bosetning for mer enn 1 000 år siden. Man kan ta og føle på historien i veggene. Tilknyttet gården finner du en trivelig gårdsbutikk som selger varer fra lokale produsenter i Oppland. Du finner alt ifra luer, kremer, treboller, håndlagde glassfat, geitost og en egenprodusert geitepølse som består av 100 % geitekjøtt fra lykkelige geiter. Geitepølsa passer perfekt som gave, pålegg på brødskiva eller som snacks til turen. I området finner du mange butikker som selger lokale råvarer.

Maten som blir servert på Gardshotellet er verdt å kjøre langt for. Til frokost får du tilbudt lokale varer og brød fra et bakeri i Lom. Man kan også lage frokosten selv på rommet hvis det er å foretrekke. Frokosten blir servert i hovedhuset. Lunsj blir ordnet ved bestilling, og middagen består av gode og lokale råvarer. Du kan velge mellom killing, hjort fra eget skogsområde og fisk fra Vågåvatnet. I sesongene så blir det dyrket økologiske urter og grønnsaker i egen hage. Du er garantert en matopplevelse helt ute av det vanlige, i en rolig og avslappende atmosfære.

Privacy Policy