Lemonsjøen er et fantastisk område i Jotunheimen med vakker, variert natur i et levende kulturlandskap som tilhører Vågå. Området består av Lemonsjø Fjellstue & Hyttegrend, Kalven Seter, Skarå Camping, Lemonsjø Alpinsenter samt hytteområdene Lemonsjøen Fjellpark, Slomba, Gråhølia og Luseter. Om sommeren er Lemonsjøen et glimrende utgangspunkt for turer til Geiranger, Trollstigen, Sognefjorden, Rondane og Dovrefjell. Av fotturer byr Jotunheimen på kjente slagere som Besseggen, Galdhøpiggen, Glittertind, Rasletind og Knudshø. Om vinteren er Lemonsjøen et unikt område for skientusiaster, eller generelt for mennesker som er glad i snø og vinteraktiviteter. Jotunheimløypa binder sammen området fra Brimiland i nord, forbi Lemonsjøen, Randsverk, videre innover Sjodalen med Hindseter, Bessheim og Gjende i sør. Mulighetene er uendelige.

Naturskjønne omgivelser

Jotunheimen Lemonsjø Alpinsenter ligger i naturskjønne omgivelser kort vei ifra Vågå og Sjoa i Gudbrandsdalen. Området har gode overnattingsmuligheter, og et godt utbygget løypenett også for turgåing. Alpinsenteret er selve porten til Jotunheimen. Jotunheimen Lemonsjø Alpinsenter er et senter der du kan hygge deg sammen med barna, vi arrangerer egne barnedager med skilek og kurs for de aller yngste. Dette skaper gode minner og familietradisjoner.

Hvis du er interessert i alpint er deres preparerte nedfarter av høy kvalitet. Senteret tilbyr barnebakker for de yngste, det er også en løype som passer godt til nybegynnere. Det tilbys også løyper for mer erfarne kjørere. Alpinsenteret har flere ganger arrangert store mesterskap både i Telemark og alpint. Hvis du heller vil stå på snowboard tilbyr senteret perfekte snowboardmiljøer. De har områder som tilfredsstiller både nybegynnere og profesjonelle. Alpinsenteret arrangerer også egne snowboardsamlinger i samarbeid med andre aktører. I tillegg til deres flotte bakker finner du også unike områder for frikjøring. Det er flere forskjellige områder hvor noen er under tregrensa, mens andre er over tregrensa. Du finner garantert noe som tilfredsstiller dine kjøreønsker. Skal du drive med frikjøring er det viktig å huske på at frikjøring stiller et større krav til egne ferdigheter.

Hjemmekoselig landsbyhotell

I nærheten ligger Vågå Hotell som tilbyr overnatting i sjarmerende omgivelser. Hotellet ligger i Vågå sentrum, midt i nasjonalparkriket. Det er hele tre nasjonalparker som omkranser stedet og det er Dovrefjell, Rondane og Jotunheimen. Det mangler ikke på turmuligheter hverken om sommeren eller om vinteren. Vågå Hotel er et hjemmekoselig landsbyhotell med 58 rom hvorav 8 er enkeltrom og 50 er dobbeltrom. 30 av dobbeltrommene har ekstra sovesofa. Alle rom har et eget bad. Hotellet er spesielt kjent for deres unike matopplevelse. Om kvelden finnes det muligheter for avslapning i baren, hvis man ikke heller velger en liten svømmetur i deres basseng, som har en tilhørende sauna. Perfekt etter en lang og aktiv dag i bakken.

En annen perfekt overnattingsmulighet finner du hos Lemonsjø Fjellstue og Hyttegrend. Lemonsjø Fjellstue og Hyttegrend har ti utleiehytter, fritt plassert på vestsiden av Fjellstua. Hver hytte inneholder en stue, kjøkkenkrok, to soverom og et bad. Hyttene er bygget i pakt med den lokale byggeskikken. Det er benyttet furu fra skogene rundt og takene er dekket med torv. Alle hyttene har utsikt mot Lemonsjøen og fjellene rundt.

Privacy Policy